Svea trafikcenter
Lasse Holm, Tenstar Simulation och Pär Dahlstedt på Svea Trafikcenter med lastbilssimulatorn.

Lasse Holm, Tenstar Simulation och Pär Dahlstedt på Svea Trafikcenter med lastbilssimulatorn.

Världsledande lastbilssimulator för chaufförsutbildningar

Publicerad: 20/1

Nu har vi fått hem en ny riktigt viktig pusselbit när det gäller att utbilda kompetenta svenska yrkeschaufförer. Vi har nämligen investerat i en världsledande och avancerad utbildningssimulator för tunga fordon.

– Vår målsättning är att erbjuda Sveriges mest kompletta utbildning för yrkeschaufförer inom lastbil och logistik, berättar Pär Dahlstedt. Det här är en fantastisk simulator för grundläggande kunskaper om hur man kör både lastbilar och tunga arbetsfordon  samtidigt som den ger utmärkta möjligheter att kunna slipa upp redan befintliga kunskaper.

Simulatorn innehåller i stort sett alla fordon som finns på den svenska marknaden inklusive s.k. gula arbetsmaskiner och specialtruckar med undantag för något specialfordon.
– Vi vänder oss i första hand till blivande yrkeschaufförer inom ganska många olika områden i och med att vi har både blåljussimulator och tunga fordon, säger Pär.

Grafiken är utvecklad med tyngdpunkt på att skapa fordon och maskiner som verkar i en autentisk och realistisk arbetsmiljö och situation. Varje maskintyp har en uppsättning noggrant utvecklade övningar som är optimerade för att träna eleverna i underhåll, körförmåga, manövreringsförmåga och säkerhet.
– Den här simulatorn är mycket effektivt då man spar oerhört mycket tid i jämförelse med att ta sig ut i vekligheten, säger Lasse Holm på Tenstar Simulation som är världsledande med den svenskutvecklade simulatorn. 
Det här är ju inget TV-spel eller någon lek utan en mycket avancerad utbildningssimulator. Resultatet blir ett både bättre och billigare körkort.

Idag finns närmare 900 stycken av Tenstars simulatorer runt om i världen vars syfte är att bidra till att minimera utsläpp, öka effektiviteten och förbättra säkerheten under och efter fordons- och maskinutbildning.

Se film 2,5 minuter här >>

Alla rättigheter reserverade Svea TrafikCenter © 2022
CookiesSidkarta • Webb: Precis Reklam i Yodo CMS

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK