Svea trafikcenter

Viktig info om covid-19 från trafikverket

Publicerad: 9/9, 2021

Trafikverket Förarprov: Vi tar våra kunders och medarbetares hälsa på största allvar och ber dig därför att följa råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten som avser covid-19. Res inte om du har sjukdomssymptom. Stanna hemma om du är sjuk.

Important information regarding driving tests and coronavirus Covid-19

Coronavirus covid-19 معلومات مهمة عن

Warbixin muhiim ah oo ku saabsan cudurka cabuuqa covid-19.

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. För att skydda kunder och medarbetare vidtar vi flera åtgärder för att förhindra smittspridning av sjukdomen covid-19. Vi begränsar till exempel antalet platser i våra teorisalar (kunderna placeras glest, till exempel på varannan plats i teorisalen) och i väntrum för att det inte ska vara trångt. Bara du som ska göra prov eller fotografera dig får vistas i våra lokaler. Tillgången på prov är i nuläget lägre än normalt på grund av läget med covid-19.

  • Avboka ditt prov i vår bokningstjänst om du har symptom eller är sjuk.
  • Res inte om du har sjukdomssymptom. Stanna hemma om du är sjuk eller har symptom.

Vi har öppet för dig som ska göra prov och för dig som ska fotografera dig för körkortsförnyelse. Är du sjuk eller har sjukdomssymptom ber vi dig vänta till ett senare tillfälle. På Transportstyrelsens webbplats kan du läsa mer om förnyelse av körkort och hur du gör om du inte kan fotografera dig hos oss.
Fotot på körkortet (Transportstyrelsens webbplats)

-

Är du sjuk eller har sjukdomssymptom?

Avboka ditt prov om du är sjuk eller har sjukdomssymptom. Använd bokningstjänsten på vår webbplats, även när det är kortare tid än 24 timmar kvar till provet. I bokningstjänsten kan du även boka ny tid.
Bokningstjänsten

-

Återbetalning av avgift vid avbokat prov

  • Om du avbokar ditt prov när det är mer än 24 timmar kvar till provets starttid betalas avgiften automatiskt tillbaka.
  • Om du är sjuk eller har sjukdomssymptom och avbokar ditt prov när det är mindre än 24 timmar kvar till provets starttid behöver du
    skriva till oss via ett formulär för att få tillbaka dina pengar. Glöm inte att uppge ditt personnummer.

Du kan även kontakta oss via telefon, 0771-17 18 19.

-

Ska du fotografera dig?

Vi ber dig som ska fotografera dig för körkortsförnyelse att vänta till ett senare tillfälle om du är sjuk eller har sjukdomssymptom.
Fotografering vid körkortsförnyelse
Fotot på körkortet (Transportstyrelsens webbplats)

-

Förlängd giltighetstid för körkortet som behörighetshandling

EU har fattat beslut om att förlänga giltighetstiden för körkort som behörighetshandling med sju månader. Detta gäller för de körkort som annars skulle upphöra att gälla under perioden den 1 februari 2020 till och med den 31 augusti 2020. Observera att förlängningen bara gäller körkortsbehörigheten och inte identitetshandlingen. Du behöver därför ha med dig en giltig id-handling då du fotograferar dig för att förnya ditt körkort hos oss.

Krav på giltig och godkänd identitetshandling

Mer information om förlängd giltighetstid på körkortet finns hos Transportstyrelsen

Alla rättigheter reserverade Svea TrafikCenter © 2022
CookiesSidkarta • Webb: Precis Reklam i Yodo CMS

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK